MORINEL
Az Ön partnere az intelligens eszközök és alkalmazások fejlesztésében!

Intelligens eszközök

Az 1990-es évek második felétől a mikrokontrollerek egyre elérhetőbbekké váltak Magyarországon is, ezért mi is a hagyományos huzalozott logikájú eszközök mellett mikrokontrollereket kezdtünk alkalmazni. Mára szinte kizárólag ilyen megoldásokat fejlesztünk.

Kisebb feladatokhoz ma még zömmel 8-bites mikrovezérlőket használunk. Ezek teljesítménye a legtöbb esetben elegendő. Elsősorban az Atmel (2016-tól Microchip) áramköreivel dolgozunk, mert tapasztalatunk szerint úgy az eszközeik, mint a dokumentációik kiforrottak, megbízhatóak és a RISC architektúrának köszönhetően gyorsak is, főleg az AVR xmega család tagjai, amelyek akár 32 MIPS teljesítményűek is lehetnek.

Megrendelői igények esetén természetesen használunk más gyártóktól is mikrokontrollereket. Ilyen eset volt egy USA-beli megrendelőnk kívánságára az MSP430G2x család, amelynek kinti beszerzési ára igen kedvező volt, megrendelőnk pedig évi néhány ezer darabos eladott termékkel számolt, ahol már tényleg nem mindegy még pár centnyi árkülönbség sem.

Használjuk még a Microchip PIC mikrokontrollereit is, melyhez szintén rendelkezünk hardver és szoftver fejlesztői eszközökkel, valamint másfél évtizednyi tapasztalattal.

Nyomógombos vagy érintőkijelzős, rádiófrekvenciás vagy infra távirányítós eszközök, Bluetooth vagy egyszerű vezetékes adatátvitel nem jelentenek problémát. Következő lépcsőfok lesz életünkben az Internet Otthonos Tárgyak (IoT) fejlesztése, amelyek WiFi kapcsolattal szinte bárhonnan elérhetővé, lekérdezhetővé válhatnak.

Kezdőoldal

Hardverfejlesztés

Alkalmazásfejlesztés

Galéria

Partnereink

BlogE-mail: Moravcsik Szilárd
Mobil: +36 70 563 95 33
Posta: 2112 Veresegyház, Kútfő utca 7.

Kapcsolat: MORINEL szoftverfejlesztés